Bio Bestrijding Soni-mite system zakjes roofmijt tegen spint

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
Bio Bestrijding
€ 39,95 Incl. btw
Levertijd: 3-6 werkdagen
Artikelnummer:
Soni mite Roofmijten in kweekzakjes 15 stuks
EAN code:
5430000006071
SKU code:
Soni mite Roofmijten in kweekzakjes 15 st

Soni-mite system: zakjes roofmijt tegen spint-, gal- en roestmijten

Kweekzakjes om spintmijt, fruitspintmijt, galmijten, roestmijten, buxustopmijt en coniferenmijt te bestrijden.

  • Spint biologisch bestrijden met roofmijt
  • Ook voor preventie van spintmijt door uw gewas van te voren te behandelen
  • Spint voorkomen is beter dan genezen

Gebruik 1 zakje per plant in het geval van grote planten. In het geval van kleine planten volstaan vanaf 5 zakjes per m2.

Het zijn kleine zakjes met daarin eieren, larven en volwassen roofmijten welke afhankelijk van de temperatuur binnen 1 a 2 weken uitkomen en een werkingstijd van maar liefst 6 weken hebben. 

Het Soni Mite systeem is daarmee een uitstekend systeem om vanaf de eerste weken preventief toe te passen !! Dit systeem is tevens een uitstekende aanvulling op het Californicus system (preventief) en het Phytoseiulus system (curatief).

BIOLOGIE VAN AMBLYSEIUS ANDERSONI :

Soni-mite bevat kweekzakjes met Amblyseius andersoni roofmijten.  Deze roofmijten zijn ook bekend onder de naam Typhlodromus (Amblyseius) potentillae. Het is een inheemse soort in Zuid- en West-Europa en komt van nature voor in verschillende biotopen zoals wijn- en boomgaarden. De mijten worden actief bij 6 °C - 8 °C, tegelijk met de meeste spintmijten. De kweekzakjes kunnen bij de eerste schadebeelden uitgezet worden. Bij het wegvallen van de plaagdruk kunnen Ambliyseius andersoni-roofmijten een tijdje uithongeren en dus nog in het gewas aanwezig blijven.

TOEPASSING VAN SONI-MITE :

Soni-mite bestaat uit 15 (circa 3750 mijten), 50 (circa 12500 mijten) of 250 (circa 62.500 mijten) kweekzakjes die zowel in de groenteteelt, de sierteelt als fruitteelt gebruikt worden. Ze bevatten Amblyseius andersoni roofmijten en zijn actief bij temperaturen tussen 6°C en 40°C.

De roofmijt Amblyseius andersoni voedt zich met verschillende soorten mijten zoals spint-, gal- en roestmijten. De voornaamste prooimijten zijn o.a.: bonenspint (Tetranychus urticae), fruitspintmijt (Panonychus ulmi), appelroestmijt (Aculus schlechtendali) en buxustopmijt (Eriophyes canestrinii). Spintmijten komen op een groot aantal waardplanten voor waar ze veel schade kunnen aanrichten. Bij aantasting verkleuren de bladeren en later ontstaan er webben. Naast de esthetische schade veroorzaakt spint ook groeiremming. Gal- en roestmijten zijn minuscuul en amper waarneembaar onder een gewone loep. Roestmijten veroorzaken bruinverkleuringen van de bladeren en galmijten creëren misvormingen. Bij het waarnemen van zulke schadebeelden zijn er meestal al heel wat plaagmijten aanwezig.

Amblyseius andersoni voedt zich niet alleen met deze schadelijke mijten, maar ook met trips, stuifmeel, honingdauw en schimmelsporen en kan daarmee uitstekend preventief ingezet worden.

Bij het uithangen bevat ieder kweekzakje ongeveer 250 Amblyseius andersoni roofmijten in een substraat van zemelen en voedingsmijten. Gedurende enkele weken produceert één enkel kweekzakje een duizendtal roofmijten die via een voorgeprikt gaatje in het waterafstotend papier van het zakje zich gemakkelijk in het gewas kunnen verspreiden. Het zakje mag absoluut niet opengescheurd worden, op die manier zou de kweek uitdrogen.

Werkingstijd zes weken dus uitstekend geschikt om preventief in te zetten! Hang 1 kweekzakje per 1 plant in het geval van grote planten. In het geval van kleine planten volstaan 5 zakjes per m2. Indien nodig herhaal dit na 6 weken.

VERPAKKING :

Een verpakking bevat 15, 50, 100 of 250 kweekzakjes met Amblyseius andersoni roofmijten.  De kweekzakjes kunnen kort bewaard worden bij 15°C maar moeten zo snel mogelijk worden uitgezet gezien de roofmijten kunnen uitlopen in de verpakking. 

Let op: Dit product wordt per pakket post toegezonden en dient in persoon aan de deur aangenomen te worden. Raja Trading draagt geen enkele verantwoordelijkheid indien het pakket niet door u wordt aangenomen en daardoor retour komt en vergaat.

Soni Mite kan tot een graad of 9 verzonden worden. Zodra het vriest wordt er in principe helemaal niets verzonden. 

Natuurlijke vijanden om binnen en buiten als biologische bestrijding te gebruiken. Exclusief te verkrijgen bij Raja Trading. Bekijk onze website voor meer informatie en prijzen of bel voor vragen 026-8200295.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »