Terug

Biogroei Orius Roofwants tegen trips

  • Artikelcode: 210000000940
  • EAN: 5430000006354

Roofwantsen in strooikoker, curratief gebruik

37,70

Aan verlanglijst toevoegen

  • Gratis verzending > 119* Tooltip Tot maximaal 30 kg in de Benelux & Duitsland
  • A kwaliteit producten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
Placeholder 8.7

1138 Klanten beoordelingen

“Goede prijs kwaliteit verhouding en zeer klant vriendelijk absolute aanrader!”

Productomschrijving

Biogroei Orius Roofwants tegen trips

Orius system; Roofwants tegen tripsGebruik 5-10 stuks per m2.

DIT PRODUCT HEEFT SOMS EEN LANGERE LEVERTIJD, VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

BIOLOGIE VAN ORIUS LAEVIGATUS :

Orius, ook wel eens de bloemenwants genoemd, is een kleine, afgeplatte wants met een lange, beweeglijke steeksnuit. Kenmerkend zijn de rode ogen. De vrouwtjes zijn ongeveer 3 mm groot, de mannetjes iets kleiner. Een Orius-wijfje legt 1 à 3 eitjes per dag ingebed in het plantenweefsel op bladstelen, stengeldelen of nerven aan de onderzijde van een blad. Uit deze kleurloze tot witte eitjes van 0,4 mm lang komt na ongeveer 5 dagen een Orius-nimf te voorschijn. Er zijn vijf nimfenstadia. Bij Orius laevigatus is de pas uitgekomen nimf eerst kleurloos, maar deze wordt na enkele uren al geel van kleur. In de latere stadia neemt de nimf meer en meer de donkere kleur van de volwassen roofwants aan. Bij Orius laevigatus duren de eerste 4 nimfenstadia bij 25°C elk 2-3 dagen, terwijl het vijfde stadium zo'n 4-5 dagen in beslag neemt. De totale ontwikkelingsduur bedraagt ongeveer 3 weken, maar bij lage temperaturen zal dit langer zijn. De volwassen roofwants leeft zo'n 3-4 weken.

TOEPASSING VAN ORIUS :

Orius wordt in een groot aantal gewassen uitgezet als biologische tripsbestrijder. In stuifmeelhoudende gewassen (paprika, gerbera, aardbei, aubergine, ...) kan men de roofwants preventief uitzetten van zodra er voldoende bloei is. Samen met andere biologische tripsbestrijders (Amblyseius cucumeris en/of Amblyseius degenerans) kan de opgebouwde populatie zo het gewas het hele teeltseizoen tegen trips beschermen.

In verscheidene glasgroententeelten en sierteelten kan men Orius ook curatief in en rondom de haarden introduceren. Vanaf de eerste bloei in stuifmeelhoudende gewassen, kan men Orius introduceren à rato van minimum 1 Orius/m2, twee tot vier maal te herhalen. Bij een toenemende tripsaantasting introduceer je Orius in en rondom de tripshaarden (minimum 5 à 10 stuks/m²). Maak per verpakking maximum 5 tot 10 introductiepunten. Bij komkommer kan men niet preventief werken, hier introduceren we 10 tot 25 stuks/m2 indien trips is vastgesteld.

VERPAKKING VAN ORIUS :

Orius laevigatis wordt geleverd in een plastieke fles met 100 adulten en nimfen op een makkelijk uitstrooibare draagstof. Orius kan enkele dagen op een koele temperatuur van minimaal 8°C-10°C bewaard worden.

Let op: Dit product wordt per paket post toegezonden en dient in persoon aan de deur aangenomen te worden. Raja Trading draagt geen enkele verantwoordelijkheid indien het paket niet door u wordt aangenomen en daardoor retour komt en vergaat.

Natuurlijke vijanden om binnen en buiten als biologische bestrijding te gebruiken. Bekijk onze website voor meer informatie en prijzen of bel 026-8200295. www.rajatrading.nl

Verzending

Verzending

We streven ernaar je bestelling dezelfde dag nog te verwerken en dezelfde dag aan de vervoerders aan te bieden. Dit lukt niet altijd, maar in de meeste gevallen wel binnen 1 tot 3 werkdagen. Zodra het verzonden is ontvang je bericht met de Track & Trace of het bezorgmoment van de betreffende vervoerder. Hou deze in de gaten om te kijken wanneer je je bestelling kunt verwachten.

Meer informatie

Let op: door de samenstelling van je bestelling kan het zijn dat de levering door verschillende vervoerders zal worden verzorgd en er dus verschillende levermomenten zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Orius Roofwants tegen trips

Orius Roofwants tegen trips

37,70

Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1138 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »