Terug

Biogroei McPhailval Kersenvlieg incl. 2 feromooncapsules

  • Artikelcode: 210000000348
  • EAN: 5430000006477

De Mc Phailval is een feromoonval, specifiek voor het wegvangen van vliegen zoals de kersenvlieg. De feromoonval kan jaarlijks herbruikt worden.

24,30

Aan verlanglijst toevoegen

  • Gratis verzending > 119* Tooltip Tot maximaal 30 kg in de Benelux & Duitsland
  • A kwaliteit producten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
Placeholder 8.7

1067 Klanten beoordelingen

“Uitstekende service, snelle levering, goed assortiment. Ik ben een zeer tevreden klant”

Productomschrijving

Biogroei McPhailval Kersenvlieg incl. 2 feromooncapsules

McPhailval Kersenvlieg incl. 2 feromooncapsules

De Mc Phailval is een feromoonval, specifiek voor het wegvangen van vliegen zoals de kersenvlieg. De feromoonval kan jaarlijks herbruikt worden. U hebt hierbij ook de feromooncapsules nodig, die elk 6 weken actief zijn tegen de kersenvlieg. 1 val voor 1 grote kersenboom (grondoppervlakte 1 are) of voor meerdere jonge kerselaars.De "McPhail" val is een plastic val, bestaande uit twee delen:

  • een transparant deksel
  • een omgekeerde trechter

De insecten worden aangetrokken door de feromooncapsule bovenaan in de val en vliegen de val binnen via de opening van de omgekeerde trechter.Eenmaal in de val blijven de insecten aangetrokken door de feromoongeuren en door het licht dat binnenvalt via het transparante deksel. Wanneer ze uitgeput zijn, vallen ze in de vloeistof die zich op de bodem van de omgekeerde trechter bevindt en verdrinken erin. Als vloeistof kan men water gebruiken waarin detergent of insecticide opgelost wordt.De feromooncapsule geeft identiek dezelfde geur af als de vrouwelijke kersenvliegen produceren om de mannelijke kersenvliegen aan te trekken. Door de mannetjes weg te vangen, kunnen de vrouwtjes niet meer bevrucht worden en dus geen eieren meer afleggen.

De feromooncapsules moeten steeds met handschoenen worden verwerkt zodat ze zuiver van geur blijven. De capsule van de kersenvlieg is te groot om in het netje van de feromoonval te passen. Je kan dit oplossen door een gaatje te boren in de feromooncapsule en deze met een draadje aan het netje te bevestigen of je kan de feromooncapsule in de lengte doorsnijden en ze tussen de draden van het netje duwen. De eerste capsule moet in mei uitgehangen worden, vanaf de dagtemperatuur 15 °C bedraagt.

Bij warme voorjaren, moet de feromoonval enkele weken vroeger worden uitgehangen. De kersenvlieg legt haar eitjes af in de juist kleurende kersen. Vroege kersensoorten worden meestal niet getroffen. Na 6 weken verander je dan de feromooncapsule door een nieuwe capsule.Bewaring : De feromooncapsule die je nog hetzelfde jaar wenst te gebruiken, bewaar je in de koelkast in een afgesloten potje zodat er geen geuren van de ijskast vermengd worden met de geur van de feromooncapsule. Feromooncapsules kunnen gedurende 2 jaren in de diepvries bewaard worden in de oorspronkelijke verpakking en in een afgesloten potje.

Verzending

Verzending

Door de drukte kan een pakket bij één van onze vervoerders vertraagd zijn. Wij houden je op de hoogte en hopen op je begrip.

De maatregelen tegen het Coronavirus hebben invloed op het openbare leven. Maar toch proberen wij alle orders zo snel mogelijk te verwerken en gaan alle leveringen nog gewoon door. We werken er met man en macht aan.

Elke vraag over een update over de levering gaat ten koste van de inpaktijd. We vragen dan ook om uw geduld en begrip in deze uitzonderlijke tijd. Bedankt!

Meer informatie

De levertijd van je bestelling is afhankelijk van de bestelde artikelen. Wij streven naar levering binnen 1 tot 2 werkdagen. Als een artikel niet op voorraad is, duurt het langer. Sommige artikelen worden rechtstreeks door onze partners geleverd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
McPhailval Kersenvlieg incl. 2 feromooncapsules

McPhailval Kersenvlieg incl. 2 feromooncapsules

24,30

Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1067 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »