Terug

EC Meters

Raja Trading verkoopt verschillende soorten EC meters voor grond en water van o.a. Bluelab, Adwa, Eutech, XS Instruments en Aqua Master Tools. Wij helpen je graag met het vinden van de voor jou juiste en interessante EC meter of meters!

Filters

EC Meters

EC-meters, ook bekend onder de naam conductiviteitsmeter, worden gebruikt om de elektrische geleidbaarheid van een vloeistof te meten. Met een meetinstrument voor de EC waarde weet je precies wanneer de plant meststof nodig heeft of wanneer een plant te veel krijgt.

EC-waardes meet je bij voorkeur in het voedingswater. Er bestaan ook EC meters voor het meten van de geleidbaarheid in het substraat. Ook zijn er zogenaamde multimeters verkrijgbaar die naast de EC-waarde ook de pH en temperatuur meten. 

Waarom zijn EG-meetinstrumenten zo belangrijk?

EC staat voor elektrisch geleidingsvermogen. De EC-waarde geeft het zoutgehalte van een vloeistof, substraat of bodem aan. Om uw planten goed te laten gedijen, is het belangrijk om de EC-waarde in grond en irrigatiewater in de gaten te houden!

De EC-waarde helpt bij het bepalen van het nutriëntengehalte van de bodem. Zaden en stekken zijn gevoeliger voor zout dan oudere planten. 

De keuze van de juiste meter hangt af van factoren zoals de gewenste nauwkeurigheid en het budget. Neem een kijkje in onze selectie en krijg een overzicht! 

Nog vragen? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste EC-meter voor u en uw plannen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1180 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »