Terug

Kitchenfarm: Compact kweekrek voor microgreens en leafygreens

De Kitchenfarm is een kweekkast voor leafygreens en microgreens. Op iedere gewenste locatie kun je er eenvoudig salades, kruiden en garneringen in kweken. Het hele jaar door! Ideaal voor restaurants, school- en bedrijfskantines.

Filters

Kitchenfarm: Compact kweekrek voor microgreens en leafygreens

Eenvoudig in onderhoud en gebruik

De Kitchenfarm bestaat uit 2 etages die met energiezuinige led kweeklampen worden verlicht. Eventueel kan de Kitchenfarm worden uitgebreid met een derde etage. Het kweken zelf gebeurt in speciale eb & vloed trays. Hier groeien de planten, verlicht door krachtige leds in potjes met aarde of op kweekmatten.
De onderbouw van de Kitchenfarm bestaat uit een dichte ruimte waar het watervat en de pomp zich bevinden. Van hieruit worden de eb & vloed trays op gezette tijden volgepompt met een laagje water waarna ze weer leeglopen. Eb & vloed!
Omdat de eb & vloed trays zijn voorzien van afwateringsgoten vallen deze na iedere waterbeurt volledig droog. Zo hebben de planten nooit “natte voeten”. Iets waar veel planten slecht tegen kunnen en uiteindelijk zelfs aan kunnen sterven.
De Kitchenfarm wordt aangestuurd door de meegeleverde Smartbox. Hiermee kun je via een gratis te downloaden app het aantal bewateringsmomenten en belichtingstijden instellen.
Naast zaaien en oogsten hoef je dus alleen het watervat onderin de kast gevuld te houden. Dit kan met gewoon leidingwater en een speciale plantenvoeding.

Microgreens

Microgreens zijn ontkiemde groentezaden. Ze zijn de kiemfase net voorbij en beschikken al over een paar blaadjes in de typische kleur van de betreffende groente. Microgreens zijn decoratief, super gezond en een ware smaakexplosie. Heerlijk in salades, op sandwiches en als garnering.
Het kweken van deze kiem- of microgroenten is erg eenvoudig en gaat het beste op kweekmatten die in speciale kweekbakken worden geplaatst. Nadat de matten in de kweekbakken zijn geplaatst kunnen ze worden besprenkeld met een laagje kiemzaden. Hierna hoef je de ingezaaide kweekbakken alleen nog op een van de etages in de Kitchenfarm te plaatsen en de rest gaat vanzelf. Al na enkele dagen zijn de microgreens te oogsten en te consumeren.

Leafygreens

Leafygreens is een verzamelnaam voor bladgroentes, salades en kruiden. De meeste kunnen eenvoudig in potjes met aarde worden gekweekt. Je kunt er voor kiezen je leafygreens zelf uit zaad op te kweken maar je kunt ook een volgroeide plant uit de winkel in de kast te plaatsen. De Kitchenfarm biedt de perfecte leefomgeving voor je planten en op deze manier kun je direct oogsten.
Eventueel kunnen wij ook de volgroeide planten leveren. In een speciale nursery kweken wij planten waar we goede kweekervaringen mee hebben. 
Het duurt natuurlijk wat langer om zelf je salades, kruiden en eetbare bloemen uit zaad op te kweken maar zaden zijn in duizenden varianten het hele jaar door beschikbaar. Ook van die groentes en kruiden die in geen enkele winkel te vinden zijn. In onze webshop verkopen we zogenaamde propagators en pluggen voor het opkweken van zaden. Wanneer de plantjes groot genoeg zijn kunnen ze worden omgepot en in de Kitchenfarm geplaatst. Na ongeveer 2 a 3 weken kan er dagelijks bladgroen van de leafygreens worden geoogst.
De meeste leafygreens groeien na geoogst te zijn gewoon weer terug. Vaak wel meerdere weken lang. Dus eenmaal op gang kun je weken oogsten en eten van die ene plant.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1180 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »