Terug

Informatie CO2 kweken

Het CO2 bemestings systeem is een uniek systeem dat het mogelijk maakt om uw oogst flink te verhogen.

Planten presteren het best als het CO2-gehalte tussen de 1000 en 1200 ppm ligt. Maar over het algemeen bevat de lucht slechts ongeveer 400-450ppm.
Het is gemakkelijk om dit doelbereik te bereiken en de opbrengst te verhogen! Bovendien helpt extra CO2 tijdens de warmere zomermaanden juist om hittestress te voorkomen!

Het bestaat uit 3 onderdelen:

 • CO2 Generator
 • CO2 Controller
 • Airco (hiervoor verwijzen wij u door naar andere leveranciers)

Maar welke CO2 generator is nu voor mij geschikt? Met behulp van onderstaande situatie schets brengen we graag in kaart welke CO2 generator voor u geschikt is:

Situatie:                                                Vermogen Generator
2 Lampen van 600 Watt      2 x 600Watt = 1,2 Kw           1,5 Kw
4 Lampen van 600 Watt      4 x 600Watt = 2,4 Kw           2,5 Kw

Hoe werkt het?

Een (watergekoelde) airco zorgt ervoor dat de warme lucht niet meer naar buiten geblazen hoeft te worden. Voordeel hiervan is dat de CO2 beter in de ruimte blijft hangen. Om de CO2 te produceren is er een CO2 generator en een gasaansluiting of gasfles nodig. Dat kan vanuit het net (aardgas) of uit een gasfles (propaangas).

Het CO2 gehalte moet (gemeten en) geregeld worden. Dit gebeurt door een CO2 controller. De generator en controller worden op elkaar aangesloten. Wanneer het CO2 gehalte onder het ingestelde niveau daalt zal de controller de generator aansturen om CO2 te produceren.

Wat is CO2?

CO2 is een kleurloos en reukloos gas dat van nature in de atmosfeer voorkomt. CO2 is het zelfde als Kooldioxide of Koolzuur. Van al de lucht om ons heen is gemiddeld maar 0,035% CO2. Deze 0,035% CO2 wordt meestal uitgedrukt in 350 ppm (parts per Million) en betekend deeltjes per miljoen deeltjes. In steden is het CO2 gehalte vaak wat hoger +/- 350-400 ppm.

Waarom CO2?

CO2 wordt gebruikt door planten in de fotosynthese. Bij aanwezigheid van CO2 groeien planten veel sneller en worden actiever. Als het ppm opgevoerd wordt (bijv. 1000 ppm) gaat de plant anders reageren. De plant wil sneller gaan groeien en bloeien. Door meer Koolstofdioxide (CO2) in de lucht kan de plant meer koolstof opnemen en daarmee onder andere suikers aanmaken.

Planten kunnen CO2 alleen opnemen wanneer dit dichtbij hen is. CO2 is zwaarder dan lucht, waardoor het neigt te vallen naar de bodem van de kweekruimte. Daardoor zijn de beste resultaten te boeken door gebruik te maken van goede luchtcirculatie.

De voordelen van onze CO2 bemestings systemen:

 • Plug and play!
 • Duurzame techniek
 • Lage verbruikskosten
 • Verhoogd het CO2 gehalte tot wel 1500 ppm
 • Zorgt voor een optimaal klimaat voor de plant
 • U haalt minimaal 30% meer opbrengst uit uw ruimte!
 • U heeft geen voorgroei periode meer nodig! Direct in de bloei.
 • Worstelend met warmte? Extra CO2 toevoegen helpt!
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1180 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »