Terug

Hy-Pro PH- Salpeterzuur 500 ml

  • Artikelcode: 210000000550
  • EAN: 210000000550

HY-PRO PH- min helpt uw planten om de goeie ph-waarden te bereiken en om op dit niveau te houden. Verkrijgbaar in verpakkingen van 500 ml, 1 liter en 5 liter.

4,40

Aan verlanglijst toevoegen

Buy now, pay later

  • Gratis verzending > 119* Tooltip Tot maximaal 30 kg in de Benelux & Duitsland
  • A kwaliteit producten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
Placeholder 8.7

1167 Klanten beoordelingen

“Goede prijs kwaliteit verhouding en zeer klant vriendelijk absolute aanrader!”

Productomschrijving

Hy-Pro PH- Salpeterzuur 500 ml

Hy-Pro PH- 500 ml

Waarom toedienen

De zuurgraad van je voedingsmix is heel belangrijk voor planten; het bepaalt de opneembaarheid van voedingsstoffen. De waarde die gebruikt wordt om de zuurgraad aan te duiden heet pH. Voor de meeste planten ligt de beste pH waarde tussen 5.2 en 6.2. Het is ook belangrijk dat de pH waarde stabiel is. Wanneer de pH waarde schommelt, zal de opname van voedingstoffen niet stabiel zijn. Dit is te zien in een onregelmatige groei van de planten.

Gebruiksaanwijzing

Nadat je de voedingstoffen met het water hebt gemixed en de EC is gecontroleerd, dien je de pH waarde te meten. Als de pH te hoog is voeg je HY-PRO pH- druppelsgewijs toe en roert goed. Blijf bijsturen totdat de gewenste pH waarde is bereikt. (5.2 / 6.2).

Voor een gebalanceerde voeding en potgrond zijn twee zaken essentieel, namelijk de EC-waarde en de pH-waarde. Planten stellen dan ook eisen aan het gietwater. De kwaliteit van het gietwater is van belang voor een stabiele groei. Ook hardheid speelt mee. Water met betrekkelijk veel Calcium- en Magnesium-ionen noemt men hard water. Hard water is schadelijk voor zuur-minnende gewassen.

Het opnemen van water

De EC-waarden zijn de waarden voor de elektrische geleiding van water. Als het zoutgehalte van water hoog is, dan is het EC-cijfer ook hoog. De zoutconcentratie in de plant moet altijd hoger zijn dan daarbuiten. Want water beweegt zich van een laag naar een hoog zoutgehalte en dus richting plant.

Stabiele waarden

De zuurgraad van water drukken we uit in pH. Dit staat voor de concentratie van ionen in het water. Hoe lager het pH gehalte is, hoe zuurder het water is. Met een pH-waarde van zeven is grond neutraal, daaronder zuur en daarboven basisch. Voor de meeste potplanten is een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,0 wenselijk. Nog belangrijker is dat de waarde niet schommelt maar stabiel blijft. Want als de pH waarde schommelt dan schommelt ook de hoeveelheid voedingsstoffen die de plant opneemt en dat is te zien aan de groeiwijze.

pH waarde 5,2 - 6,2

De ideale zuurgraad (pH-waarde) van gietwater voor sierplanten is tussen de 5,2 en 6,2. Het product HY-PRO PH- helpt uw planten om deze ideale waarden te bereiken en om ze stabiel op dit niveau te houden.

Verkrijgbaar in verpakkingen van 500 ml, 1 liter en 5 liter

Verzending

Verzending

We streven ernaar je bestelling dezelfde dag nog te verwerken en dezelfde dag aan de vervoerders aan te bieden. Dit lukt niet altijd, maar in de meeste gevallen wel binnen 1 tot 3 werkdagen. Zodra het verzonden is ontvang je bericht met de Track & Trace of het bezorgmoment van de betreffende vervoerder. Hou deze in de gaten om te kijken wanneer je je bestelling kunt verwachten.

Meer informatie

Let op: door de samenstelling van je bestelling kan het zijn dat de levering door verschillende vervoerders zal worden verzorgd en er dus verschillende levermomenten zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
PH- Salpeterzuur 500 ml

PH- Salpeterzuur 500 ml

4,40

Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1167 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »