Terug

Biogroei Feromoon Capsule Pruimenmot 10 stuks

  • Artikelcode: 210000000346
  • EAN: 5430000006538

71,40

Aan verlanglijst toevoegen

  • Gratis verzending > 119* Tooltip Tot maximaal 30 kg in de Benelux & Duitsland
  • A kwaliteit producten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
Placeholder 8.7

1147 Klanten beoordelingen

“Goede prijs kwaliteit verhouding en zeer klant vriendelijk absolute aanrader!”

Productomschrijving

Biogroei Feromoon Capsule Pruimenmot 10 stuks

Feromoon capsules tegen pruimenmot 10 st

PRUIMENMOT CYDIA FUNEBRANA

In de pruimenbomen, vooral op de latere soorten en in warme zomers, kan aantasting van de pruimenmot optreden.

De mot, Cydia Funebrana, is ca 8 mm groot, grijs met blauwe schubben. De eerste generatie vliegt uit vanaf eind april en wordt overlapt door een tweede generatie die begint te vliegen vanaf juli tot eind augustus. De kleine, doorzichtige eieren worden vanaf einde mei of in juni op de vruchten en bladeren afgelegd. Dit vooral bij windstille avonden als de temperatuur hoger dan 14°C is. Ze zijn 0,7 mm groot en zilverachtig glanzend, glashelder van kleur. Vanaf begin juni zijn de eitjes tamelijk goed zichtbaar. De eieren ontluiken na ongeveer 2 weken. De onvolgroeide rups is crèmekleurig en maakt een oppervlakkige gang naar de steelholte. De volgroeide rups is roze met een bruinzwarte kop.

Aangetaste vruchten zijn te herkennen aan een harsachtig druppeltje op de plaats waar de larve de vrucht heeft verlaten. De aangetaste pruimenvruchten ontwikkelen niet verder en vallen uiteindelijk af. De vroegst ontwikkelde rupsen (6-7 mm, lichtbruin) kunnen in juni verpoppen en dan een volgende generatie geven. De eieren van de tweede generatie ontluiken na ca 7 dagen tijdens de maanden augustus of september. De laatontwikkelde rupsen verpoppen pas het volgende jaar.

FEROMOONVAL - FEROMONEN

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

Als feromoonval gebruiken we in de strijd tegen de pruimenmot een deltaval. De val wordt vanaf half april tot eind april uitgehangen en dit tot eind september. Gedurende die periode moet de deltaval met bijhorene feromooncapsule opgehangen worden. Elke verpakking bevat 2 feromoonlures die elk 6 weken actief zijn. De deltaval moet elk jaar opnieuw opgehangen worden. Met de jaren vermindert de populatie in je boomgaard en vang je steeds minder pruimenmot. Indien je de eerste jaren schade wilt vermijden, moet je zo vlug als je 20 tot 30 motten vangt in je deltaval, spuiten met een insecticide zoals Xentari.

Verzending

Verzending

We streven ernaar je bestelling dezelfde dag nog te verwerken en dezelfde dag aan de vervoerders aan te bieden. Dit lukt niet altijd, maar in de meeste gevallen wel binnen 1 tot 3 werkdagen. Zodra het verzonden is ontvang je bericht met de Track & Trace of het bezorgmoment van de betreffende vervoerder. Hou deze in de gaten om te kijken wanneer je je bestelling kunt verwachten.

Meer informatie

Let op: door de samenstelling van je bestelling kan het zijn dat de levering door verschillende vervoerders zal worden verzorgd en er dus verschillende levermomenten zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Feromoon Capsule Pruimenmot 10 stuks

Feromoon Capsule Pruimenmot 10 stuks

71,40

Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1147 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »