Terug

Biogroei Feromoon Capsule Kersenvlieg 10 stuks

  • Artikelcode: 210000000345
  • EAN: 5430000006552

71,40

Aan verlanglijst toevoegen

  • Gratis verzending > 119* Tooltip Tot maximaal 30 kg in de Benelux & Duitsland
  • A kwaliteit producten
  • Groot assortiment
  • Snelle levering
Placeholder 8.7

1132 Klanten beoordelingen

“Goede prijs kwaliteit verhouding en zeer klant vriendelijk absolute aanrader!”

Productomschrijving

Biogroei Feromoon Capsule Kersenvlieg 10 stuks

Feromoon capsules tegen kersenvlieg 10 st

KERSENVLIEG RHAGOLETIS CERASI

De kersevlieg, Rhagoletis cerasi, is ca 4 mm groot, heeft een geel driehoekje op de rug en lichtgele banden dwars over de vleugels. Ze vliegen uit half mei - eind mei (de juiste periode kan je navragen bij waarnemingsstations) en leggen eieren af bij een minimum temperatuur van 18°C, voornamelijk in zoete kersen. De eitjes worden afgelegd in de iets kleurende kersen en niet in de bloesems zoals vaak gedacht wordt. Uitwendig is een klein boorgaatje zichtbaar dat kan aangetast worden door vruchtrot. De maden zijn wit en verlaten vanaf juni de kersen om in de grond te verpoppen. Ze kunnen een volledige oogst van kersen vernielen. De plaag breidt in Vlaanderen steeds verder uit.

FEROMOONVAL - FEROMONEN

Feromonen zijn signaalstoffen die tussen individuen van eenzelfde soort uitgewisseld worden en die hun gedragingen beïnvloeden. Er bestaat een uitgebreid gamma aan feromoontypes. Zo zijn er b.v. seksferomonen die vlindermannetjes over grote afstand tot bij de vrouwtjes lokken. Van die eigenschap kan men gebruik maken om plaaginsecten in de val te lokken. Feromonen zijn erg soortspecifiek. De werkingsduur van het feromoon is afhankelijk van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimaat.

De feromooncapsules zitten per 2 verpakt en gaan elk 6 weken mee, ruim voldoende om de vluchtperiode van de kersenvlieg te dekken. De capsule wordt in combinatie met gele kleefplaten of een funnelval opgehangen in de kersenbomen. De feromooncapsules hebben een werkingsstraal van 50 m. Ter monitoring hangen we in de fruitteelt 4 funnelvallen per ha.

Als feromoonval maken we hier gebruik van een funnelval of van Bug Scan kleefplaten. De Bug Scan kleefplaat (zie mechanische hulpmiddelen) is 25 x 40 cm groot en bevat een niet drogende, lijm aan weerskanten van de plaat. Per hoogstamboom hangen we minimum 3 kleefplaten, bij zeer grote bomen mag je zelfs 5 kleefplaten hangen. Zeker het eerste jaar en met een hoge populatiedruk van kersenvliegen is het belangrijk om veel kleefplaten te hangen. Op één van de kleefplaten wordt de capsule gekleefd of bevestigd met een draadje en deze wordt vervolgens in een boom gehangen. Op deze manier krijgen we een dubbel aantrekkingskracht. De gele kleur trekt op zich al kersenvliegen aan maar in combinatie met de ferocapsule wordt dit extra versterkt en vangt men veel meer weg. Indien je geen Bug scan kleefplaten wenst te gebruiken, kan je ook werken met de funnelval. De kersenvlieglures zijn vrij groot en kunnen niet in het bijgevoegd lure mandje van de funnelval. Er moet dan een gaatje geboord worden in de feromooncapsules om ze vervolgens met een draadje in de funnelval te bevestigen.

De moment waarop de feromoonvallen moeten worden uitgehangen varieert met de temperaturen in het voorjaar. Vanaf een dagtemperatuur van 18 °C en dit gedurende meerdere dagen, bestaat de kans dat de kersenvliegen uitkomen. In ons klimaat valt dat meestal half mei - begin juni.

Verzending

Verzending

We streven ernaar je bestelling dezelfde dag nog te verwerken en dezelfde dag aan de vervoerders aan te bieden. Dit lukt niet altijd, maar in de meeste gevallen wel binnen 1 tot 3 werkdagen. Zodra het verzonden is ontvang je bericht met de Track & Trace of het bezorgmoment van de betreffende vervoerder. Hou deze in de gaten om te kijken wanneer je je bestelling kunt verwachten.

Meer informatie

Let op: door de samenstelling van je bestelling kan het zijn dat de levering door verschillende vervoerders zal worden verzorgd en er dus verschillende levermomenten zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Feromoon Capsule Kersenvlieg 10 stuks

Feromoon Capsule Kersenvlieg 10 stuks

71,40

Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1132 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »