Terug

Canna Orchidee Special

 • Artikelcode: 210000001560

Zorgt voor een extra lange bloei en is een complete voeding, ontwikkeld voor de bekendste orchideeënsoorten. Verkrijgbaar per 250 ml en 500 ml.

8,99

Aan verlanglijst toevoegen

 • Gratis verzending > 119* Tooltip Tot maximaal 30 kg in de Benelux & Duitsland
 • A kwaliteit producten
 • Groot assortiment
 • Snelle levering
Placeholder 8,7

1016 Klanten beoordelingen

“Uitstekende service, snelle levering, goed assortiment. Ik ben een zeer tevreden klant”

Productomschrijving

Canna Orchidee Special

Canna Orchidee Special

Verkrijgbaar per 250 ml en 500 ml

Phalaenopsis orchideeën zijn de meest verkochte bloeiende kamerplanten in Nederland. In bijna elk huis staan wel één of meer van deze orchideeën in de vensterbank. De meeste mensen willen deze vooral graag goed houden en liefst zelf opnieuw in bloei krijgen. Er zijn daarnaast zeer veel soorten orchideeën met hun eigen groei- en bloeiwijze, en voedingsbehoeften.

Deze meer exotische soorten zijn vooral bij liefhebbers te vinden en zij willen vooral grote gezonde showplanten vol bloemen. Maar ook voor anderen wordt een aantal soorten orchideeën steeds beter bereikbaar. Voorbeelden zijn Cymbidium, Dendrobium nobile en Vanda.Deze bijzondere orchideesoorten hebben natuurlijk ook de juiste voeding nodig.Teelttips

 • Potorchideeën moeten eens in de week gedompeld worden met een voedingsoplossing. Als het erg warm en droog is kunnen de planten een keer extra gedompeld worden met water. Voor de voeding kan leidingwater gebruikt worden maar de planten geven de voorkeur aan regenwater. Te hard water bevat veel kalk; dit kan schadelijk zijn voor de orchideeën.
 • Na minimaal 15 minuten en maximaal 4 uur dompelen moet het overtollige water uit de pot gegoten worden. Orchideeën kunnen erg slecht tegen water in de pot, de wortels gaan dan heel snel rotten (binnen enkele dagen).
 • Vanda's staan niet in een pot en kunnen daarom het beste in een vochtige ruimte gehangen worden, zoals de badkamer, mis daar voldoende daglicht is. De wortels kunnen vochtig gemaakt worden met een plantenspuit waarin de voedingsoplossing zit.
 • Als een orchidee is uitgebloeid, moet de bloemstengel weggeknipt worden. Bij Dendrobium nobile moeten de oude scheuten weggeknipt worden en gaan de nieuwe bloemstengels bloeien. Na het wegknippen kunnen de planten naar een iets koelere ruimte verplaatst worden, tot de eerste nieuwe scheuten en knoppen zichtbaar worden. De planten niet te koud zetten ( 5 graden koeler dan de huiskamer is genoeg).
 • De frequentie van water geven kan in deze koudere periode gehalveerd worden naar eens in de twee weken. De planten hebben nog wel veel licht nodig (niet in de volle zon, maar zeker niet in het donker).
 • De nieuw gevormde bloemstengels kunnen het beste pas aan de stokjes gemaakt worden als er bloemknoppen in zitten. Dan is er het minste kans op breuk.
 • Om de wortels voldoende ruimte te geven, kunnen de planten 1 x per jaar, bij voorkeur in het voorjaar, in een grotere pot gezet worden. Orchideeën kunnen alleen in speciaal orchideeënsubstraat gezet worden dat is een soort boomschors.

Hoe te gebruiken?

Voor orchideeën voeg je 3 ml CANNA Orchidee Special toe aan 1 liter water. Dit laat je eerst op kamertemperatuur komen. Te koud water direct uit de kraan kan de wortels beschadigen. Dompel de orchidee vijf minuten, laat de plant uitlekken en plaats haar daarna weer terug.Geef een bloeiende orchidee elke week voeding voor een extra lange, uitbundige, kleurrijke bloei.In de winter zijn de meeste orchideeën in rust, één keer in de maand voeding geven is dan voldoende. Zet orchideeën op een lichte plaats maar vermijd plaatsing in de felle zon.

Leverbaar per 250 ml en 500 ml

Verzending

Verzending

Door de drukte kan een pakket bij één van onze vervoerders vertraagd zijn. Wij houden je op de hoogte en hopen op je begrip.

De maatregelen tegen het Coronavirus hebben invloed op het openbare leven. Maar toch proberen wij alle orders zo snel mogelijk te verwerken en gaan alle leveringen nog gewoon door. We werken er met man en macht aan.

Elke vraag over een update over de levering gaat ten koste van de inpaktijd. We vragen dan ook om uw geduld en begrip in deze uitzonderlijke tijd. Bedankt!

Meer informatie

De levertijd van je bestelling is afhankelijk van de bestelde artikelen. Wij streven naar levering binnen 1 tot 2 werkdagen. Als een artikel niet op voorraad is, duurt het langer. Sommige artikelen worden rechtstreeks door onze partners geleverd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Orchidee Special

Orchidee Special

8,99

Raja Trading | The Urban Garden Store 8.8 / 10 - 1016 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »