Terug

Bluelab

Filters

Bluelab

Bluelab PH & EC Meters voor een optimale plantengroei

Bluelab heeft meer dan 30 jaar ervaring met de productie van robuuste en betrouwbare testers en accessoires voor nutriënten oplossingen voor de hydroponische industrie. De Bluelab producten meten parameters als pH, geleidbaarheid (EC of ppm) en temperatuur. 

Bluelab meters en monitors worden gemaakt in Nieuw-Zeeland en wereldwijd gedistribueerd. Onze specialisten hebben van Bluelab een volledige training gehad.

Wat is PH?Raja Trading is Certified Bluelab Dealer

PH, een afkorting voor potentiële waterstof, is de meting van de zuurgraad in een oplossing. Een neutrale pH is 7,0 pH. 

Waarom is pH belangrijk?

Het is belangrijk om voedingsoplossingen op pH-waarde te houden, waarbij de elementen in de voedingsoplossing altijd beschikbaar zijn voor de plant. Als de oplossing te zuur of te basisch is, kan de voedingsopname van de plant 'vastlopen'.

De elementen die we aan een oplossing toevoegen, verhogen of verlagen de pH-meting van de oplossing. Alleen een nauwkeurige meting van het pH-niveau geeft volledige controle over de uitkomst.

Wat is geleidbaarheid?

Geleidbaarheid (gemeten in ppm, EC, TDS, CF) is de totale oplosbare zouten die zich in een vloeibare oplossing bevinden. Zuiver water bevat geen zouten, dus het heeft een geleidbaarheidsmeting van nul. Door oplosbare elementen aan het water toe te voegen, kan elektriciteit door de oplossing bewegen, waardoor het een geleidbaarheids score krijgt.

Waarom is de EC belangrijk?

Voor elk gewas is er een bereik waarin de voedingsoplossing optimaal is. Voldoende voedingsstof voor de groei en bloei, maar niet zo sterk dat de concentratie van zouten in de plant te hoog wordt. Elektronische meters zijn beschikbaar om de geleidbaarheid van de voedingsoplossing te meten.

Succes by Simplicity

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1180 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »