Terug

Biocanna Bio Terra Plus Biologische Potgrond 50 Liter

 • Artikelcode: 210000001728
 • EAN: 8717524957841

• 100% plantaardig substraat, speciaal voor de biologische teelt • Bio Terra Plus 100% biologische potgrond is verkrijgbaar per 50 liter zak • Korting van 3 euro bij afhalen*

16,90

Aan verlanglijst toevoegen

 • Gratis verzending > 119* Tooltip Tot maximaal 30 kg in de Benelux & Duitsland
 • A kwaliteit producten
 • Groot assortiment
 • Snelle levering
Placeholder 8.7

1166 Klanten beoordelingen

“Goede prijs kwaliteit verhouding en zeer klant vriendelijk absolute aanrader!”

Productomschrijving

Biocanna Bio Terra Plus Biologische Potgrond 50 Liter

Biocanna Bio Terra Plus biologische potgrond is verkrijgbaar per zak van 50 liter


100% plantaardig substraat, speciaal voor de biologische teelt

BIOCANNA Bio Terra Plus is een 100% natuurlijke plantaardige mix die speciaal is ontwikkeld voor de biologische landbouw. Dit product is gecertificeerd door Control Union Certifications voor gebruik bij de biologische teelt van gewassen.

Het is een turfgereduceerde potgrond bestaande uit de beste kwaliteit witveen, kokosvezel, organische grondverbeteraar en organische meststoffen, zonder materiaal van dierlijke afkomst. Kokosvezel is een duurzaam alternatief voor turf. De combinatie van de uitzonderlijke fysieke eigenschappen van witveen van hoge kwaliteit met hoogwaardige kokosvezel is een oplossing die niet alleen een ideaal plantsubstraat oplevert, maar is ook veel minder belastend voor het milieu dan een mix die alleen op turf is gebaseerd.

BIOCANNA Bio Terra Plus bevat alleen organische meststoffen van plantaardige origine die vrijkomen naar behoefte van de plant. Op deze manier krijgt de plant altijd de optimale hoeveelheid voedingsstoffen. Met dit eenvoudig maar effectief systeem bereikt ook de minder ervaren teler geweldige resultaten bij het gebruik van BIOCANNA Bio Terra Plus.

BIOCANNA Bio Terra Plus is in eerste instantie ontwikkeld om biologische teeltmethoden te ondersteunen en is ideaal voor gebruik samen met andere BIOCANNA producten zoals BIOCANNA Bio Vega en BIOCANNA Bio Flores.


Grondstoffen van hoge kwaliteit

De turf die wordt gebruikt is van de beste kwaliteit en wordt op maar een paar plaatsen in de wereld gevonden. De langere vezelstructuur van de turf in BIOCANNA Bio Terra Plus is veel lichter, en dat vormt een groot voordeel voor de plant.

De niet-gestoomde kokosvezel die we gebruiken in deze mix levert een natuurlijke bron van de Trichoderma-schimmel, die in symbiose leeft met de plant. Verder bevat Bio Terra Plus een meer uitgebalanceerde soort stikstof variant om de groei van de plant te verbeteren. Daarnaast draagt het goedgekeurde kalkproduct bij aan een betere bodem.


Nieuwe grondverbeteraar toegevoegd

 • Verbetert de vitaliteit, kwaliteit en groei van planten.
 • Stimuleert de groei en functionaliteit van nuttige bodembacteriën.
 • Simuleert de ontwikkeling en symbiotische activiteit van Mycorrhiza-schimmels.
 • Verhindert dat nitraat wordt uitgespoeld met het (drain)water en houdt de essentiële mineralen beschikbaar voor de plant.
 • Een verhoogd watervasthoudend vermogen en verbeterde drainage eigenschappen zorgen voor een goede 'doorluchting' van het substraat voor snellere beworteling.
 • Regulering van voedingsstoffen.

De plant reguleert zelf de behoefte aan voedingsstoffen, maar u dient wel regelmatig te controleren of de juiste hoeveelheid in het substraat aanwezig is. Als u teveel BIOCANNA Bio Vega of Bio Flores gebruikt, zal de plant nog steeds de hoeveelheid voedingsstoffen opnemen die hij nodig heeft, maar creëert dan wel een zoutstructuur die u dient uit te spoelen. Als u niet genoeg BIOCANNA Bio Vega of Bio Flores gebruikt, zal dat leiden tot een verhoogde consumptie van de voedingsstof in Bio Terra Plus, wat kan resulteren in vergeling van de planten. Het is daarom zaak dat u zich nauwkeurig houdt aan het groeischema van BIOCANNA Bio Vega of Bio Flores.


Natuurlijk en gemakkelijk

BIOCANNA Bio Terra Plus zorgt voor een continue vrijgave van voedingsstoffen en heeft een stabiele en voorspelbare pH-waarde van begin tot eind. Een stabiele pH-waarde zorgt voor een continue vrijgave van essentiële voedingsstoffen gedurende de eerste 4-6 weken, afhankelijk van het soort gewas dat u verbouwt. BIOCANNA Bio Terra Plus helpt u tijdens de gehele groeicyclus!


Gebruiksaanwijzing

Maak BIOCANNA Bio Terra Plus goed los voordat u de pot vult. Vul de pot zonder aandrukken tot er een hoopje is gevormd. Druk dit hoopje aan tot net onder de rand van de pot. Voeg water toe totdat er sprake is van enige drainage. Voeg BIOCANNA Bio RHIZOTONIC toe voor optimale beworteling.

BIOCANNA Bio Terra Plus bevat een basismeststof voor de best mogelijke start van de plant. Voor het beste resultaat wordt aangeraden om daarnaast een andere geschikte meststof te gebruiken, liefst BIOCANNA Bio Vega of BIOCANNA Bio Flores. Zo investeert u in kwaliteit en bescherming.


Bewatering

Pas de bewatering aan de behoeften van de plant aan, afhankelijk van de grootte van de pot, de groeicondities en de groeifase van de plant. De potgrond mag niet constant nat zijn of helemaal uitdrogen.


Toepassing

BIOCANNA Bio Terra Plus is een natuurlijk, plantaardig substraat voor groenten, kruidachtigen, vruchtdragende planten en bloemplanten.


Verpakking

 • Biocanna Bio Terra Plus is verkrijgbaar per 50 Liter zak

* In verband met extra verpakkingskosten bij het verzenden van zakken substraat, rekenen wij in geval van verzending 3,= € extra kosten per zak.

Verzending

Verzending

We streven ernaar je bestelling dezelfde dag nog te verwerken en dezelfde dag aan de vervoerders aan te bieden. Dit lukt niet altijd, maar in de meeste gevallen wel binnen 1 tot 3 werkdagen. Zodra het verzonden is ontvang je bericht met de Track & Trace of het bezorgmoment van de betreffende vervoerder. Hou deze in de gaten om te kijken wanneer je je bestelling kunt verwachten.

Meer informatie

Let op: door de samenstelling van je bestelling kan het zijn dat de levering door verschillende vervoerders zal worden verzorgd en er dus verschillende levermomenten zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Bio Terra Plus Biologische Potgrond 50 Liter

Bio Terra Plus Biologische Potgrond 50 Liter

16,90

Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1166 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »