Terug

Bio Nova Silution 1 Liter

 • Artikelcode: 210000003413
 • EAN: 8718531672857

• Bio Nova Silution Silicon Nutrient • Silution is een plantversterkende vloeibare meststof op basis van gestabiliseerd kiezelzuur. • Biologisch gestabiliseerd kiezelzuur - Concentratie 1:5000 - NPK 0-0-0 • Verkrijgbaar per 250 ml, 1 liter en 5 liter

72,50

Aan verlanglijst toevoegen

Buy now, pay later

 • Gratis verzending > 119* Tooltip Tot maximaal 30 kg in de Benelux & Duitsland
 • A kwaliteit producten
 • Groot assortiment
 • Snelle levering
Placeholder 8.7

1167 Klanten beoordelingen

“Goede prijs kwaliteit verhouding en zeer klant vriendelijk absolute aanrader!”

Productomschrijving

Bio Nova Silution 1 Liter

Bio Nova Silutie Silicium Voedingsstof 1 liter

De oplossing voor de grootste opbrengst

Silution is een plantversterkende vloeibare meststof op basis van gestabiliseerd kiezelzuur. De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het gebruik van kiezelzuur en de positieve effecten daarvan op planten. De doeltreffendheid van kiezelzuur is de versterking van de plant. De stimulering van de groei en de bloei is vooral zichtbaar bij telers die minder optimale groeiomstandigheden hebben, zoals in kassen, binnenteelten en in warme klimaten.

De meeste substraten bevatten niet genoeg silicium. Mono-siliciumdioxide is de enige vorm van silicium die voor planten beschikbaar is. Bovendien is kiezelzuur zeer onstabiel. Silicamoleculen hebben de neiging zich te binden en steeds grotere ketens te vormen (polymerisatie), die door de plant kunnen worden opgenomen. Bovendien bindt kiezelzuur zich aan andere elementen, zoals aluminium, ijzer, mangaan en andere mineralen.

Silutie bestaat uit een gestabiliseerde en biologisch beschikbare vorm van kiezelzuur. Het is in grote hoeveelheden beschikbaar en is een bioactief product dat positieve effecten heeft op de plant. Silutie leidt tot een betere oogst: hogere opbrengst en betere kwaliteit.

De unieke kwaliteiten van Silution zijn verbeterd en nog intenser geworden door de toevoeging van hoogwaardig en gezuiverd biologisch fulvozuur. Dit zuivere fulvozuur stabiliseert niet alleen het aanwezige kiezelzuur, het stimuleert ook het natuurlijke afweermechanisme van de plant.

De combinatie van kiezelzuur met het natuurlijke fulvozuur en andere oligo-elementen, zoals boorzuur en zink, verhoogt de stabiliteit en de doeltreffendheid nog.

Aangezien de meeste substraten een tekort hebben aan voor planten beschikbaar kiezelzuur, moet Silutie vanaf het begin van het groeiseizoen worden toegediend. De gebruikte gestabiliseerde silica zal een duidelijke verbetering van de groei te zien geven. Dit zal duidelijk te zien zijn aan de grotere omvang van het bewortelingssysteem van de plant in vergelijking met de controleplanten. Grotere wortels nemen meer voedingsstoffen op, waardoor de plant beter en sneller kan groeien. Naarmate de plant sterker wordt en over een beter afweermechanisme beschikt (bioverrijking), is zij beter bestand tegen invloeden van buitenaf en ziekten.

Silution is de ideale siliciummeststof voor druppelirrigatiesystemen. Een meststoffenplan biologisch beschikbaar kiezelzuur, dat onder andere kan worden gecombineerd in fulvozuur, resulteert in een hoge kwaliteit:

 • Een gewas dat een hogere weerstand heeft tegen de negatieve effecten van stress.
 • Sterkere celwanden.
 • Een sterkere verdediging tegen plantinfecties en plagen.
 • Een sterkere verdediging tegen temperatuurverschillen en/of extreme temperaturen.
 • Een hogere kwaliteit en opbrengst.
 • Een hoger drogestofgehalte van het eindproduct.
 • Combineer Silution met het bemestingsschema gedurende de hele groeicyclus.
 • Silution is een uniek product en is niet vergelijkbaar met andere siliciumproducten.
 • Dit product wordt beschermd door een octrooi.

Dosering

Op de bodem als wortelirrigatie: 2 ml / 10 liter zuiver water. Meer is niet nodig en werkt averechts.

Bladbespuiting: 2 ml / liter zuiver water met een pH van 5,0-6,0. Om de twee weken spuiten.

Breng eerst water aan in het voedingsvat, voeg dan de juiste hoeveelheid Silution toe en meng grondig. Voeg vervolgens de normale dosering van andere meststoffen en additieven toe en meng nogmaals grondig.

Verzending

Verzending

We streven ernaar je bestelling dezelfde dag nog te verwerken en dezelfde dag aan de vervoerders aan te bieden. Dit lukt niet altijd, maar in de meeste gevallen wel binnen 1 tot 3 werkdagen. Zodra het verzonden is ontvang je bericht met de Track & Trace of het bezorgmoment van de betreffende vervoerder. Hou deze in de gaten om te kijken wanneer je je bestelling kunt verwachten.

Meer informatie

Let op: door de samenstelling van je bestelling kan het zijn dat de levering door verschillende vervoerders zal worden verzorgd en er dus verschillende levermomenten zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Silution 1 Liter

Silution 1 Liter

72,50

Raja Trading | The Urban Garden Store 8.7 / 10 - 1167 Reviews @ Feedback Company
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »