G Tools Bonanza G-bars 100 Watt LED Mini Kweekkast 0.35m2

Nog niet gewaardeerd | Schrijf je eigen review
G Tools
€ 749,00 Incl. btw
Levertijd: 3-6 werkdagen
Artikelnummer:
Bonanza Mini Kweekkast (0,35m2) G-bars 100W LED
SKU code:
1110.1139
Size (in cm):
61 x 61 x 176

G Tools Bonanza Mini Kweekkast met G-Bars 100 Watt LED

Compleet ingerichte kweekkast met 2x50 Watt G-bars led-verlichting

Ontdek het nieuwe kweken!

Plug & play growkast

Deze compleet ingerichte kweekkast met led kweeklamp wordt stekkerklaar geleverd. Net als alle kasten uit de Bonanza 0,35m2 serie beschikt dit model over een mini fan/filter gemonteerd in een geluiddemper.

Deze zorgt voor een geluid- en geurloze afvoer van warme lucht uit de kast. Bij continue gebruik gaat het geurfilter ongeveer 1 jaar mee. Daarna is het eenvoudig en goedkoop te vervangen.

Wanneer de afzuiger draait ontstaat er onderdruk in de kast. Hierdoor wordt er lucht van buiten de kast naar binnen gezogen. Deze frisse, CO2 rijke, lucht komt binnen via 3 G-tools luchtinlaten. Door deze inlaten kan lucht wel naar binnen maar licht niet naar buiten. De enige weg naar buiten is via de afzuiger en het koolstoffilter.

Alle uitgaande lucht is dus eerst gefilterd van ongewenste luchtjes.

Handleiding

Korte videohandleiding voor het opzetten van de G-tools Bonanza mini kweekkast.

G-Bars 100 Watt led kweeklamp

Waar deze kast zich in onderscheid van de andere Bonanza 0,35m2 modellen is de G-Bars 100 Watt led kweeklamp.

De beste lichtspreiding over het kweekoppervlak verkrijg je door met balken oftewel “bars” te werken. De leds zijn gemonteerd op aluminium extrusie profielen die zijn bevestigd op een frame. De bars met het frame zijn bijna zo groot is als het kweekoppervlak van de kast. Het gehele kweekoppervalk wordt zo gelijkmatig verlicht. Tot in de verste hoeken van de kast worden nu ongeveer gelijke lichtwaardes gemeten (zie figuur x). Dit voorkomt dat planten die verder van de lamp staan achter blijven.

De leds staan dus relatief ver uit elkaar. Dit en de grote hoek waaronder het licht wordt uitgestraald maken het mogelijk dat de bars heel dicht boven de planten kunnen worden gehangen. Je hebt zo geen “transportverlies” en haalt optimaal rendement uit je lamp.

De lampen worden geleverd met een ophangset waarmee de lamp traploos in hoogte verstelbaar is. Zo kun je dus altijd een minimale afstand tot het opkomend gewas aanhouden.

Irrigatie

Voor deze kasten maken we speciale irrigatiesystemen. Een automatisch irrigatiesysteem dat zowel als druppel- en als eb & vloedsysteem gebruikt kan worden. Dit systeem is zeer geschikt voor het kweken van planten in potten met aarde.

Of je kunt er voor kiezen om geheel mediumloos met een Flow & Grow systeem te werken. Hier staan de planten in mandjes en hangen de wortels in een bak waar continue een laagje water met voeding doorheen wordt gepompt.

Het gebruik van een irrigatiesysteem geeft je niet alleen de vrijheid wat langer van huis te zijn maar verhoogt ook de opbrengsten.

G-Tools Mini-kweekkast met G-Bars 100 Watt LED-kweeklamp. Ideaal voor het kweken van 1 tot 5 planten in potten met aarde. Compact en goedkoop!

Afmetingen: 176 x 61 x 61 cm
Vermogen: n.v.t.
Oppervlak: ~0,35 m2. Plaats voor 9 x 6,5 ltr potten, 4 x 11 ltr potten.
Ventilator: Winflex – 185M3 per uur ingebouwd in akoestisch geïsoleerde demper
Filter: Prima Klima K2600 240m3
Transformator: n.v.t.
Lamp: G-Bars 100W
Schakelkast: Legrand Omnirex
Bonus:
Garantie: 1 jaar op technische installatie
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »